Nar ekşili pirzola
MALZEMELER
6 kalem pirzola
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, tuz, karabiber
TAHİNLİ UN HELVASI
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üzeri için:
Ceviz ve dondurma
MÜCVER BOHÇASI
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine yumurta, un, ufalanmış peynir, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ile dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kaşıkla dökerek kızartın ve yufkaya sarıp bohça yapın. Tepsiye dizip fırında biraz kızartın.
MALZEMELER
2 adet yufka
2 adet kabak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.