Nohutlu semizotu
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet semizotu
150 gr. kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1'er adet havuç ve domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
GÜVEÇTE KUMPİR
Patatesleri küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine süt döküp kaynatın. Patatesler çok pişmeden ocaktan alın, tereyağını ekleyip karıştırın. Üzerine tulum peyniri ve doğranmış domates ilave edip fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin. Fırında 20 dakika pişirin. Ketçap ve hardalı karıştırın, kumpirlerin üzerine dökün.
MALZEMELER
4 adet patates
50 gr. tulum peyniri
50 gr. kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
KAVURMALI POĞAÇA
Tereyağı, mısır yağı, yoğurt, yumurta, şeker, karbonat, tuz ve unu yoğurup 15 dakika dinlendirin. İçi için; haşlanmış patatesi ezin, kavurma, taze soğan, tuz ve karabiberle karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp yassıltın, içine iç harcını koyup kapatın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet patates
50 gr. tulum peyniri
50 gr. kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.