Sebzeli et
MALZEMELER
1 kg, kuşbaşı et
2'şer adet kabak ve havuç
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
150 gr. mantar
4 dal taze soğan
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Patlıcanlı tavuk çorbası
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletip kızartın. Tavuk suyu, tavuk etleri, sarımsak, yarım limonun suyu, karabiber ve tuzu 15 dakika pişirin. Tavuğu sudan alıp küp küp doğrayın. Üzerine nane ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın. Küp doğranmış domates ve kekik ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanları ve tavuğu ekleyip bir taşım kaynatın.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
200 gr. tavuk göğsü
8 su bardağı tavuk suyu
4 diş ezilmiş sarımsak
1 adet limonun suyu
2 dal kıyılmış nane
4 adet domates
Kekik, tuz, karabiber
Cevizli kraker
Un, tereyağı, kıyılmış ceviz, pul biber, tuz ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp dilediğiniz şekillerde krakerler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, ardından susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı ceviz
6 çorba kaşığı susam
1 yumurta akı
Tuz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.