Çökelekli dolma
Biberlerin içlerini temizleyin. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip soteleyin. Ilındıktan sonra çökelek, kıyılmış maydanoz, çörekotu ve baharatları ekleyip karıştırın ve biberlerin içine paylaştırın. Dolmaları fırın kabına yerleştirin, üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecede fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu alıp beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Fasulyeli tavuk güveci
4 KİŞİLİK
Güveç kabını tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Tavuk butlarını kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya su koyup kaynatın ve güvece ekleyin.
MALZEMELER
Kıymalı kol böreği
6 KİŞİLİK
Kıymayı kavurun. Üzerine kıyılmış soğan, maydanoz ve baharatları ekleyip kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürün. Yufkayı ortadan bölüp geniş kenarına karışımı koyup rulo yapın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayıp fırında pişirin.
MALZEMELER
Üzeri için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.