Mantarlı tavuk
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin.
MALZEMELER
Gül sulu sütlaç
8 KİŞİLİK
Pirinci yıkayıp 10 dakika haşlayın. Üzerine sütü döküp pirinç iyice yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Pirinç yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve devamlı karıştırarak, dibi tutmadan 10 dakika kaynatın. Gül suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Sütlacı kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın.
MALZEMELER
Taratorlu börülce
6 KİŞİLİK
Börülceleri iki bardak su ve tuz ile haşlayıp soğumaya bırakın. Tarator sos için cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek, sıvı yağ, sirke, limon suyu, su ve tuz ilave edip tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Sosu soğumuş börülcelerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.