Çıtır köfte
Derin bir kabın içine ince bulguru döküp üzerine biraz su serpin. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıymayı, baharatları ve salçayı koyup iyice yoğurun. Yuvarlak köfteler yapıp derin dondurucuda en az iki saat bekletip kızartın.
MALZEMELER
Bezelyeli risotto
4 KİŞİLİK
Bezelyeleri haşlayın. Yıkanmış pirinci tereyağında renkleri dönene kadar karıştırarak kavurun. Pirinçlerin renkleri dönünce üzerine bir-iki kepçe tavuk suyu döküp karıştırmaya devam edin. Suyunu biraz çekince tekrar bir-iki kepçe tavuk suyunu ekleyip karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Pirinçler şişince üzerine haşlanmış bezelyeyi de katıp karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
Çikolatalı puding
4 KİŞİLİK
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırıp ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine iri parçalar halinde ceviz koyup servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.