Kırmızı biberli pilav
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve bir su bardağı suda beş-altı dakika haşlayın. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
MALZEMELER
Sebze harcı için:
Zeytinyağlı soğan dolması
8 KİŞİLİK
Soğanların kabuklarını soyup püskül kısımlarından ince ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ine kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip sıcak suyu ekleyin, 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
Tatlı hamur halkaları
6 KİŞİLİK
Elinizi yağlayarak ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp halka şekli verin. Kızgın yağın içine atarak kızartın. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyerek ocaktan alın. Kızaran hamurları ılık şerbetin içine atın, üç dakika kadar bekletip çıkarın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.