Elmalı ayçöreği
Hamur için gereken malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Elmaları rendeleyip diğer malzemelerle iyice karıştırıp iç harcını hazırlayın. Hamur mayalanınca unlanmış zeminde açıp üçgen şeklinde kesin. Üzerlerine harcı koyup ayçöreği gibi sarın. 200 derece fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
İçi için:
Kıymalı patates
4 KİŞİLİK
Soğanı ince ince kıyın, biberleri doğrayın, kıymayla birlikte beş dakika kavurun. Patates ve domateslerin kabuklarını soyup yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri üç dakika haşlayın. Fırın kabına sırasıyla domates, patates, kıymalı karışımı ve yine patates koyun. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Zeytinyağlı çalı fasulyesi
4 KİŞİLİK
Fasulyeleri yıkayıp ince uzun doğrayın. Soğanı ve domatesi rendeleyin. Tencereye doğranmış fasulyeyi yerleştirin. Üzerine soğanı ve domatesi ekleyip harmanlayın. Şekeri ve yağı da üzerine ilave edip hiç su koymadan kendi suyu ile pişmeye bırakın. Pişince kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.