Ispanaklı tavuk
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz, pul biber
?MUHALLEBİLİ ŞEFTALİ TATLISI
Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerine şekeri dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin.
MALZEMELER
1 lt. süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali
6 çorba kaşığı toz şeker
?YOĞURTLU KIRMIZI BİBER
Kırmızı biberleri jülyen doğrayın, üzerine tuz serpip harmanlayın. Zeytinyağını bir tavaya koyun, biberleri tavaya ekleyerek yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine nane ve karabiber serpip kenara alın. Yoğurda, sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.