Domates soslu fırın patates
Patatesleri halka halka doğrayın, yağlanmış tepsiye bir kat dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar patates dizin. Süt, tereyağı ve baharatları çırpın, suyun yarısını ekleyip karıştırın ve patateslerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini folyo ile kaplayıp 180 derece fırında pişirin. Domates püresini ve kalan suyu bir taşım kaynatın, suyla açılmış nişastayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Dövülmüş sarımsağı ekleyip ocaktan alın. Dolmalık fıstığı üç dakika kavurun. Patateslerin üzerine sosu dökün, fıstığı serpiştirin.
MALZEMELER
?MİLFÖYLÜ TAVUK BUTLARI
Tavuk butlarını tuz ve karabiber eklediğiniz suda 10 dakika haşlayın. Haşlanan butları, biraz yumuşamış olan milföylere sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Az yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
?ÇİLEKLİ FRAMBUAZLI REÇEL
Tüm malzemeyi tencereye koyup 10 dakika kadar kaynatın, tereyağı ilave edip beş dakika daha kaynatın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.