Patlıcan silkmesi
Alacalı soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bir süre bekletip kurulayın. Patlıcanları, küçük doğranmış çarliston biberleri, domatesi, sarımsağı ve soğanı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu karıştırın. Üzerine tuzu, şekeri ve sıvı yağı ilave edip hiç su eklemeden orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
5 adet patlıcan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
7 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 demet dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Nar ekşili ezme
Salça ve pul biberi karıştırın. İçine galeta unu, ezilmiş sarımsak ve çok az su koyup koyu ama yumuşak bir kıvam elde edin. Cevizi biraz dişe gelecek şekilde dövün ve salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin. Servis tabağına alarak servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar eksisi
Kakaolu bisküvili pasta
Bisküvileri toz haline getirin. Yumurta sarısı, şeker, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın. Kısık ateşte, krema haline gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp yağı katın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalanına bisküvileri ekleyip çukur bir kaba yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkardığınız pastayı ters çevirip üzerine daha önce ayrılan kremayı sürün.
MALZEMELER
250 gr. kakaolu bisküvi
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.