Mantarlı tavuksuyu çorbası
Yağı tencerede eritin. Unu ilave edip kavurun. 10 adet mantarı ince doğrayıp tencereye ekleyin, bir-iki dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ve tavuk suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Kalan mantarları irice doğrayıp kızdırılmış sıvı yağda soteleyin, çorbanın üzerine alın. Salçayı da aynı yağda ezin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Sütlü patates
6 KİŞİLİK
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin ve yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Vanilyalı sufle
6 KİŞİLİK
Unu yağda kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Yumurta sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.