Fesleğen soslu tavuk
Tavukları ve halka şeklinde doğranmış sebzeleri kızartın. Unu tereyağında kavurun, süt ekleyip koyu bir beşamel hazırlayın. Fesleğen yaprakları, sarımsak, zeytinyağı ve hardalı robotta çekin. Etleri ve sebzeleri, aralarına beşamel sos dökerek kat kat dizin, üzerine fesleğenli sosu dökün.
MALZEMELER
Sosu için:
Semizotlu yoğurtlu patlıcan salatası
6 KİŞİLİK
Közlenmiş patlıcanları ve yıkanmış semizotunu çok ince kıyın. Hardal, sirke, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün. Süzme yoğurt ve mayonezi bir kapta karıştırıp salatanın üzerine döküp karıştırın.
MALZEMELER
Böğürtlenli muhallebi
4 KİŞİLİK
Tencereye sütü koyun, üzerine yumurta sarısını, şekeri, nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilya ve tarçını koyup karıştırın. Muhallebiyi ılıkken kaplara paylaştırın, üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış böğürtlenleri koyup servis yapın.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.