Tavuklu karnıyarık
Doğranmış soğanı ve kıymayı beş dakika kavurun, doğranmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, baharatları, ezilmiş sarımsağı ekleyip beş dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. Karışımı közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcanların içine paylaştırın. Üzerine bir su bardağı su koyup 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
?TAZE FASULYELİ YOĞURT ÇORBASI
Suyu kaynatın. Üzerine ince kıyılmış fasulyeleri, pirinci, yeşil mercimeği, kıyılmış dereotunu ve zeytinyağını koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu unla çırpıp çorbanın içine dökün, beş dakika daha kaynatın. Üzerine nane serperek servis yapın.
MALZEMELER
?MISIR UNLU GÖZLEME
Mısır ununu kaynar suyun içine koyun ve iyice bastırın. Üzerine margarin ve tuzu katıp iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Hamuru iki parçaya ayırın, her parçayı tabak büyüklüğünde açın. Yağsız tavada gözlemelerin iki yüzünü de pişirin, servis tabağına aktarın. Üzerlerine peynirli karışımı pay edin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.