Ciğerli pilav
Pirinç ve kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletin. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Rendelenmiş soğanı, üzüm ve kabuk tarçını tereyağında kavurun. Kavurmaya devam ederken içine pirinç, şeker, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyin. Pirincin üstüne çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Ciğeri sıvı yağda beş dakika pişirin, üzerine kıyılmış dereotunu ve fıstıkları ekleyip pilavın üstüne dökün ve karıştırın.
MALZEMELER
Cevizli brownie
8 KİŞİLİK
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Çikolatayı ve yağı benmari usulü eritin. İki karışımı birbirine katıp karıştırın. İçine tuz, un, ince kıyılmış ceviz içi, kabartma tozu koyup çırpın ve unlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Patatesli yaprak sarma
8 KİŞİLİK
Patatesi rendeleyip soğanı küçük küçük doğrayın. Bir kabın içine soğanı, patatesi, pirinci, naneyi, şekeri, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Yaprakları haşladıktan sonra hazırladığınız içle sarın. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerini örtecek kadar su ekleyin ve 30 dakika pişirin. Sarmaları limon suyu ile servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.