Nohutlu kabak
MALZEMELER
?ŞEFTALİLİ TART
Şeftalileri rendeleyip şekerle birlikte pişirin ve üzerine tereyağı ve tarçını ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföyleri tart kabı büyüklüğünde kesip içine yerleştirin, çatalla delikler açın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip soğumasını bekleyin. Şeftalili karışımı içine paylaştırıp üzerine Hindistan cevizi serpin.
MALZEMELER
?KIRMIZI BİBER TURŞUSU
Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın, tohumları ayıklanmış biberleri bir-iki taşım kaynatıp süzün. İri kıyılmış maydanoz, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarımsakları karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı koyun. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.