Artılı kurabiye
MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ:
?PEYNİRLİ PATLICAN PANE
Patlıcanları alacalı soyup halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yumurtaları çırpın. Bir dilim patlıcanın üzerine peynir sürüp ikinci dilimi üzerine kapatın. Patlıcan ve peynir bitine kadar işleme devam edin. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
?ISPANAKLI TART
Ispanağı yıkayıp yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Yufkaları düz bir zemine yayıp bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar çıkarın. Üzerlerine sıvı yağ sürüp üç katı üst üste koyun, tartölet kalıplarına yerleştirin. 190 derecedeki fırında yaklaşık beş dakika kadar pişirip çıkartın. Kalan yağda dövülmüş sarımsakları ve kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun. Ispanaklı harç soğuyunca yufkaların içine paylaştırarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.