Patatesli börek
Taze soğanları ince ince kıyın. Üzerine yumurta akı, peynir, ezilmiş patates ve baharatları ekleyip harmanlayın. Su, süt ve yağı bir çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip ikiye bölün. İç malzemeyi şerit halinde yufkaların üzerine koyun, rulo yapıp büzdürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI
Bir tencereye irmik, süt, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu koyup önce yüksek, sonra kısık ateşte boza kıvamına gelene dek devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten alıp yuvarlak bir kalıba yarısını boşaltın. Üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizin. Kalan irmikli harcı şeftalilerin üzerine boşaltıp düzeltin. Buzlukta soğuttuktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
9 çorba kaşığı irmik
KABAK OTURTMA
Kabakları soyup dilimleyin. Soğan, kırmızı biber, sivri biber ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp yarısını tencereye koyun. Üzerine dilimlediğiniz kabakları dizin. Domatesleri rendeleyip kabakların üzerine dökün. Üzerine kalan soğanlı karışımı koyun. Tuz ve zeytinyağını da ekleyip pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.