Sosisli börek
Su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkaları, yağlanmış kare fırın tepsisine, aralarına sulu karışım sürerek yayın, üzerine kalan sulu karışımı sürün.
Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın.
Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün.
Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
CİPSLİ SOĞAN HALKALARI
Cipsi elinizle ufalayın.
Soğanları halka şeklinde doğrayın, önce una, sonra süte bulayın.
En son her tarafını cipsle kapladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
MALZEMELER
TAHİNLİ PİYAZ
Soğanı halka halka doğrayıp tuzla ovun. Fasulyenin yarısını kıyılmış maydanoz, taze soğan ve soğanla karıştırın. Kalan fasulyeyi robottan geçirin, tahin, dövülmüş sarımsak ve limon suyuyla karıştırıp fasulyenin üzerine dökün. Üzerine sirke ve zeytinyağı dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.