Fırında semizotlu erişte
Erişteleri 15 dakika haşlayın, süzüp bir kaba alın. Sıcakken içine tereyağını ekleyip karıştırın. Havucu rendeleyin, semizotlarını irice doğrayın. Yumurta, süt ve yoğurdu çırpın. Tüm bu malzemeleri eriştenin içine ekleyip iyice karıştırın ve fırın tepsine boşaltın. Üzerini düzgünleştirin.
MALZEMELER
Maden sulu kek
Yumurtaları çırpıp üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp diğer malzemelere ekleyin. Karışımı ikiye bölüp bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
Kırmızı biberli haydari
Sarımsağı ezdikten sonra, beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Közlenmiş kırmızıbiberi ve sivri biberi ince doğrayıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine pul biber serperek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.