Zeytinyağlı barbunya
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte zeytinyağında beş dakika kadar kavurun.
Üzerine salça, sarımsak, doğranmış havuç ve biberi ekleyip karıştırın.
Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Ateşten alınca kıyılmış maydanoz ekleyerek soğumaya bırakın.
MALZEMELER
OTLU BAZLAMA
Ispanağı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peyniri ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. İçine otlu karışımı ve baharatları ekleyin. Harcı, içi açılmış bazlamaların içine doldurun. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
SALÇALI KÖFTE
Maydanozu, naneyi, sarımsakları ve sivri biberleri mutfak robotundan geçirin. İçine kıymayı ve baharatları ekleyip yoğurun. Karışımı ince bir şekilde fırın kabına yayın. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri dizin, tuz ve karabiberi serpin. Suyu da üzerine gezdirip fırında pişirin.
MALZEMELER
Üzeri için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.