Biberli yahni
MALZEMELER
Nohut unlu şekerpare
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurun.
Parçalar koparıp yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
Şeker ve suyu kaynatın, içine limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
Şerbeti için:
Sirkeli gevrek
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla karıştırın.
Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin.
200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.