Makarnalı patlıcan
Patlıcanların ortalarını yarıp 200 derece fırında pişirin. Dövülmüş sarımsağı yağda kavurun.
Kıymayı, doğranmış soğanı, biberi ve havucu soteleyin.
Kıymalı harcı, kremayı ve kıyılmış maydanoz ile dereotunu makarnaya ekleyip karıştırın.
Harcı patlıcanların içine doldurup servis yapın.
MALZEMELER
Ballı gavurdağı salatası
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve büyük bir kaseye alın. Maydanoz ve sivri biberleri de ince ince doğrayın ve domateslere ilave edin. Bal, üzüm sirkesi, zeytinyağı ekleyip tuz, bol isot veya pul biber ile tatlandırın.
İri kıyılmış ceviz içinin bir kısmını salatanın içine ilave edin. Sosunu çekmesi için yarım saat dinlendirip üzerini cevizle süsleyerek servise sunun.
MALZEMELER
Pirzola sepeti
Salça, sirke, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
Pirzolaları ızgarada pişirip salçalı karışıma bulayın.
Milföy hamurlarını şerit halinde kesin.
Pirzolaları milföy şeritlerine sarıp tepsiye koyun. 200 derecede pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.