Kavurmalı yumurta
MALZEMELER
Tuzlu kurabiye
Rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını ve pul biberi karıştın. Hardal, un, kabartma tozu ve tuzu da üzerine ekleyip yoğurun. Hamuru tezgah üzerinde açıp istediğiniz şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve rendelenmiş peynir serpin. 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Üzeri için:
Sarımsaklı kabak
Kabakları çizgili olarak temizleyip halka halka doğrayın. Bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına alın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotuyla servis yapın.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.