Patlıcanlı köfte
MALZEMELER
Zeytinyağlı havuçlu pilav
Dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, halka doğranmış havucu ve pirinci zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştırın.
MALZEMELER
Cevizli milföy sarması
Şerbet için; suyu ve şekeri kaynatın, limon suyunu sıkıp ocaktan alın. Kıyılmış ceviz ve yumurta akını karıştırın, oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının üzerine koyup rulo şeklinde sarın. Ruloların üstüne bıçakla çentik atın. Tepsiye dizip fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.