İncir sarma
Doğranmış incir, sıvı yağ, karanfil ve cevizi harmanlayın. Hamuru ikiye bölüp oklavayla açın. Harcı da ikiye bölüp rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirip yine rulo yapın, elinizle yassılaştırın.
Dilimleyip sıvı yağda kızartın. Soğuk şerbetin içinde beş dakika bekletin.
MALZEMELER
Harç için:
Şerbet için:
FIRINDA ACILI KABAK
Kabakları yıkayıp ince ince dilimleyin. Bir kabın içinde, unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Kabakları önce yağa, sonra una batırıp tepsiye balıksırtı gibi dizin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
BEZELYELİ ROSTO
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyerek robotta çekin.
Eti tuz ve karabiberle tatlandırın, her tarafı kızarıncaya kadar tereyağında pişirip tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın.
Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.