Fatik
Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve ıspanağı ekleyin. Sıcak su koyup 10 dakika pişirin. Doğranmış ekmekleri servis kabının dibine döşeyin, üzerine ıspanağı yayıp sarımsaklı yoğurdu dökün.
Tereyağında kavrulmuş fıstıkları ve pul biberi üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Üzeri için:
ÇİKOLATALI MUZLU KEK
Yağ, şeker ve çikolatayı eritin. Cam bir kasede muz ve yumurtaları çırpın ve çikolatalı karışımla karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
PATATESLİ MERCİMEK KÖFTE
Mercimeği biraz suyla kaynatın. Yumuşayınca içine bulgur ekleyip suyunu çekmesini sağlayın.
Bulgur kabarınca yoğurup soğumaya bırakın. Salça, rendelenmiş soğan, patates, tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp beş dakika kadar kavurun, bulgurlu karışımın içine dökün. Baharatları da ekleyin, yoğurup şekil verin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.