Sarma börek
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Bir adet yufkayı tezgah üzerine yayın, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün, son yufkayı üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Patlıcanlı şehriye pilavı
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
Tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp elinizle iyice sıkın ve zeytinyağında soteleyin.
İçine kıyılmış soğan ve kuşüzümü ekleyip sotelemeye devam edin.
Tereyağını ve şehriyeyi ilave edip kavurun. Su ve tuz ekleyip ortalama 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Tahinli simit
Şeker, maya, zeytinyağı, yumurta ve ılık suyu karıştırın.
Üzerine unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika kadar dinlendirip parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın, burkarak halka şekli verin. Halkaları önce suya, ardından susam ve çörek otuna bulayıp tepsiye dizin. Fırında pişirin.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.