Kuzu külbastı
Damla sakızını derin dondurucuda beş dakika bekletin ve havanda dövün. Eti yayvan bir tencereye alın. Üzerine et suyu, sarımsak, sirke, dövülmüş damla sakızı, karanfil, kimyon, tarçın, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte et iyice yumuşayana dek pişirin. (6 kişilik)
MALZEMELER
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun, iri küp şeklinde doğrayın. Mantarları limon suyu eklenmiş suda haşlayıp doğrayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin. Bir tencereye beş su bardağı su ve bir tutam tuz koyup kaynatın. Üzerine şehriyeyi ilave edip pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız malzemeleri ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp üzerine gezdirin. (6 kişilik)
MALZEMELER
Mısır unlu kurabiye
Un, mısır unu, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Üzerine sıvı yağı ilave ederek yoğurun.
Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin. (6 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.