Sütlü mercimek çorbası
MALZEMELER
Yassı kadayıf
Su, şeker ve limon suyunu birlikte kaynatarak şurubu hazırlayın. Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin.
İki yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve sıcak şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Şerbeti için:
Üzerine:
Çiğ köfte mantısı
Cam bir kaseye bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup iyice yoğurun.
Harçtan küçük köfteler yapın.
Bir tencerede tereyağı, salça ve suyu karıştırarak kaynatın.
Kaynayınca üzerine köfteleri koyup 15 dakika pişirin. Servis tabağına suyuyla birlikte köfteleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.