Patlıcan kebabı
Patlıcanları halka halka doğrayıp yarı yarıya kızartın. Kıymayı rendelenmiş soğan ve tuzla ovup irice köfteler hazırlayın. Bir fırın tepsisine bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde dizin. Tepsinin kenarlarına dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. 200 derece fırında pişirin. Suyu ve nar pekmezini karıştırın, kebabın üzerine döküp beş dakika daha fırında tutun.
MALZEMELER
Üzeri için:
6 KİŞİLİK
Benekli kurabiye
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine yoğurt, tereyağı, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ve vanilya ekleyip yumuşak bir hamur yapın, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapın, yumurta akına bulayın. Üzerine parça çikolataları yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Peynirli biber salatası
Biberleri ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun. Biberleri ayrı ayrı püre yapın. Patlıcanları iri küpler halinde doğrayın. Sarımsağı tuzla dövün dövün. Patlıcanları, biberleri ve doğranmış peyniri kat kat servis tabağına dizin. Sarımsaklı tuzun içine zeytinyağını ve limonu karıştırıp üzerine dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.