Közlenmiş domatesli sebze ızgara
Üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve toz şekeri koyun. Orta ateşte, domates ve sarımsaklar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra ezici yardımıyla tüm malzemeyi ezip bir dakika daha pişirin. Patlıcanları boylamasına dilimleyin, biberleri boylamasına dörde bölün, bir tavada önlü arkalı pişirin. Sebzeleri servis tabağına yerleştirin, üzerine ılınmış domatesli sosu gezdirerek servis yapın. (6 kişilik)
MALZEMELER
Bir tepsiyi buzdolabında soğutun. Vanilyalı dondurmayı soğuk tepsiye koyup derin dondurucuya koyun. Sosu için; şekeri bir tavaya koyun, üzerine suyu koyup kaynatın.
Rengi dönünce üzerine çiğ kremayı ekleyip beş dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Dondurmanın üzerine sosu dökerek servis yapın. (6 kişilik)
MALZEMELER
Sosu için:
KURUFASULYELİ BUĞDAY PİLAVI
Kıyılmış ceviz içi, rendelenmiş soğan ve havucu tereyağında soteleyin.
Üzerine buğdayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra fasulyeyi ekleyin.
Hepsini birkaç dakika soteledikten sonra üzerini geçecek kadar su koyun ve tuzunu ayarlayın.
Suyunu çekene dek pişirip birkaç dakika demlendirip servis yapın. (6 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.