Tahinli nohut salatası
MALZEMELER
Sos için:
Nişasta, un, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini yoğurun. Yumurtaları ekleyip yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın ve ortasına parmağınızla çukur yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş serpin. 190 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca çukur kısımlara reçel dökün. (8 kişilik)
MALZEMELER
Pazı mücveri
Pazıyı yıkayın, suyunu iyice süzüp ince ince kıyın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp pazılı karışıma ekleyin. Unu da ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan birer kaşık alarak az yağlanmış tavaya dökün, arkalı önlü kızartın ya da bir fırın tepsisine dökerek 20 dakika pişirin (6 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.