Çikolatalı bezeli pasta
6 KİŞİLİK
Bir kaba yumurta aklarını ve şekeri koyup sıcak su dolu bir kaba yerleştirin ve benmari usulü ısıtın. Kap sudayken kuvvetlice çırpın. Homojen hale geldikten sonra kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Karışımı sıkma torbasına doldurun, yağlı kağıt üzerine sıkın. Önceden ısıtılmış 50-70 derecelik fırında iki saat pişirin. Fırını kapatıp bir saat daha içinde kuruması için bekletin. Süt ve kremşantiyi çırpın. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Bezeleri, aralarına çikolatalı sos, kremşanti ve ahududu koyarak üst üste dizin.
MALZEMELER
Kreması için:
6 KİŞİLİK
Pastırmalı et sarma
Etleri tuz ve biberle ovun. Ortalarına pastırmaları koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun. Tereyağını tavaya koyup etleri iyice kızartın. Üzerine rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişin.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Sebze döneri
Yufkayı düz bir zemine yayıp bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo yapın. Buzdolabında iki-üç saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı tavada arkalı önlü pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.