Ispanaklı poğaça
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Ispanağı kaynar suda üç dakika haşlayıp suyunu sıkın, maydanozla birlikte robotta kıyın, yumurtalı karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu, karbonatı koyup gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyup kapatın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Krepli kavurma
Eti, rengi dönünceye kadar kızartın. Üzerine iri doğranmış soğanları, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup yaklaşık iki saat boyunca pişirin. Krep için gerekli malzemeleri de çırpıp yağsız tavada pişirin. Kreplerin üzerine didilmiş etleri koyun, minik domateslerle süsleyin.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Patlıcan mücveri
Közlenmiş patlıcanları ezin. İçine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Ekmek içlerini ufalayın ve baharatlarla birlikte ilave edin. Yumurta, haşlanıp ezilmiş patates ve kıyılmış dereotunu da katıp yoğurun. Köfteler yapıp önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp buzdolabında beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.