Havuç çorbası
MALZEMELER
Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ununu biraz suyla eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, iri kırıp muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
Fındık kurabiye
Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, nişastayı, pudra şekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri ve kakao karışımını eleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.