Etli patlıcanlı bulgur pilavı
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağ, rendelenmiş domates, sarımsak ve şekeri ekleyip domatesin suyunda etleri pişmeye bırakın. Patlıcanları küp küp doğrayıp yağda kızartın.Arpa şehriyeyi kavurun, üzerine bulguru ve suyu koyup pişirin. Patlıcanları ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın, etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Ispanaklı sarma börek
Ispanakları ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezin. İçine ıspanakları ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı yayın, üzerine harçtan sürün ve rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıkı sıkı dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Pastırmalı çılbır
Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Sirke ve tuz ekleyip yumurtaları teker teker kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
Pastırma dilimlerini tereyağında çevirin, çılbırın üzerine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.