Badem ezmeli milföy
Oda sıcaklığındaki milföylerden küçük bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını ters olarak servis tabağına alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Güveçte bamya
Bamyayı limonlu suda 10 dakika haşlayın. Eti güvecin dibine yayın. Doğranmış soğan ve biberleri etin üzerine koyun. Bamyayı da ekleyin. Halka doğranmış domatesi üzerine dizin. Üzerine tereyağını koyun. Dört su bardağı suyu tuz, limon suyu ve salçayla karıştırıp güvece dökün. Kapağını kapatıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Kısır
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyip şişmesini bekleyin. Soğanı ince kıyıp tuzla ovun, üzerine doğranmış maydanozu, salçayı, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine bulguru ekleyip harmanlayın. Yağı, nar ekşisi ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.