Kremalı top kurabiye
MALZEMELER (30 ADET)
İçi için:
Karnabahar ogreten
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda haşlayın ve süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları yerleştirin. Bir tavada unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşar peynirini üzerine serpip 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER (6 KİŞİLİK)
Kağıtta patates
Patatesleri yıkayın. Üzerine derin kesikler oluşturun ve tuz serpin. Önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarın. 200 derece fırında bir saat pişirin. Fırından alıp üstlerindeki kesiklere dilimlediğiniz peynirleri, ceviz, adaçayı, karabiber ve pul biberi yerleştirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.