Tavuklu un çorbası
Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bütün olarak, bol suda 15 dakika kaynatıp süzün. Dört su bardağını bir tencereye koyup kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını karıştırın, bir-iki kaşık tavuk suyu ekleyerek ılıtın. Harcı çorbaya yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Üç-dört dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Tavuk suyu için:
6 KİŞİLİK
Pırasalı hamsi buğulama
Hamsileri iyice yıkayın ve süzün. Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine pırasaları ve hamsileri ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su koymadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dilimlenmiş domates, limon ve turpla süsleyin.
MALZEMELER
8 KİŞİLİK
Cevizli dilim
Un, yumurta sarısı, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurup 15 dakika dinlendirin.
Harcı için; cevizle pudra şekerini karıştırın. Bir yumurtanın tamamını, iki yumurtanın da beyazını karıştırın.
Hamuru yağlanmış bir tepsiye ince döşeyin.
Harcı hamurun üzerine yayın.
Fırında pişirin.
MALZEMELER
Harcı için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.