Kremalı et sote
Eti, bir kaşık tereyağında karıştırarak kavurun.
Eti tavadan alın, kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun.
Unu ilave edin, tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın.
İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın.
MALZEMELER
8 KİŞİLİK
Susamlı kraker
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurtanın akı ve suyu karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susama bulayın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Kayısılı pilav
Kayısıları sıcak suda yarım saat bekletin. Yağları tencereye koyun.
Pirinci, dört dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve limon suyu koyarak 10 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan alıp doğranmış kayısıları ekleyin.
Kırmızı biberleri minik küpler halinde doğrayın. Pilavı servis tabağına alıp biberleri ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.