Karnabahar burger
Havuç ve kerevizi rendeleyin, yağda kavurun.
Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edip karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp patates, maydanoz, yumurta sarısı ve karabiberle yoğurun.
Dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Önce tuz ve karabiberle karıştırılmış una, sonra tuzla çırpılmış yumurta akına, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın. (6 kişilik)
MALZEMELER
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (8 kişilik)
MALZEMELER
Katmer
Ceviz ve şekeri robotta çekin. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı sürün, uçlarını ortaya doğru katlayın.
Cevizli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz-şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada katmeri kızartıp dilimleyin. Şeker ve suyu beş dakika kaynatıp katmerin üzerine dökün. (6 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.