Köfteli pırasa çorbası
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Pırasaların beyaz kısımlarını ince halka şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip unun kokusu gidene dek kavurun.
Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 15 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Köftesi için:
4 KİŞİLİK
Çikolatalı bombe pasta
Bisküvileri kırıp ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayla macun kıvamı alana dek karıştırın.
Suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün.
Buzdolabında biriki saat kadar bekletin.
Dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirin.
Üzerine kakao serpip krem şantiyle süsleyin.
MALZEMELER
Süslemek için:
4 KİŞİLİK
Sarımsak soslu tavuk budu
Tavuk butlarını yanmaz tavada arkalı önlü 10 dakika kızartın. Bu arada sosu için maydanoz, taze soğan ve sarımsakları ince kıyın ve bir kaba aktarın. İçine zeytinyağını ve baharatları ilave edip karıştırın. Pişmekte olan tavuk butlarını sosa bulayın, beş dakika daha arkalı önlü pişirin. Maydanozlu sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.