Bademli biscotti
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabukları soyulmuş çiğ bademi ve yumurtayı da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Fırın tepsisine bütün olarak yerleştirin.
200 derecede fırında 15 dakika kadar pişirip çıkartın. Az pişmiş bu kurabiye hamurunu verev şekilde ince ince dilimleyin. Tekrar tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Baklava yufkasında balık
Bir adet büyükçe balığı boylamasına ikiye bölüp kılçıklarını temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağından bir miktar sürüp defne yaprağını üzerine yerleştirin. Baklava yufkalarını dört parmak eninde kesip balıkların etrafına sarın. Fırın tepsisine dizin ve üzerine tereyağı sürüp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Gülsuyu aromalı sütlaç
Pirinci, üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekeri, dövülmüş damla sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Gülsuyunu da ekleyip bir kere karıştırın ve kaplara paylaştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.