Kuru baklalı sarma
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Böğürtlenli portakal peltesi
Portakalların suyunu sıkıp şeker ve tarçınla bir taşım kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp tencereye ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içine vanilya, tarçın ve böğürtlenlerin bir kısmını koyun ve kaplara bölüştürün.
Kalan böğürtlenlerle ve portakal dilimleriyle süsleyin.
MALZEMELER
20-25 ADET
Cevizli patates köftesi
Patatesleri haşlayın, oda sıcaklığındaki tereyağı ve süt ilave ederek püre haline getirin. Üzerine ceviz, un, yumurta, köri ve tuzu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Patatesli hamurdan parçalar kopartıp köfte şekli verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.