Avokadolu salata
Kuzukulağını yıkayıp süzün, iri iri doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp kuzukulağı ve ikiye bölünmüş domateslerle karıştırın. Sirke, limon ve zeytinyağını çırpın, salatanın üzerine dökün. Avokadoyu ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkartıp dilimleyin, salataya ekleyin. Dolmalık fıstığı az yağda soteleyin, salatanın üzerine dökün
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Havuçlu bonfile
Bonfileleri uzun ince kesin. Hardal, zeytinyağı ve baharatları karıştırın, etleri bu karışımın içinde 10 dakika dinlendirin. Ardından tereyağında karıştırarak pişirin. Havuçları ince ince doğrayıp zeytinyağında dört dakika kadar kızartın, üzerine etleri ekleyip birlikte iki dakika daha pişirin.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Cevizli incir tatlısı
İncirleri, tam ayırmadan ortadan ikiye bölün, üzerine şeker ve cevizi ekleyip beş dakika pişirin. Soğuyunca aralarına ceviz ve bal koyun. Fıstık ve bal karışımıyla üzerini süsleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.