Zeytinli lahana dolması
Rendelenmiş soğan, kıyılmış yeşillikler, pirinç, zeytin, tuz ve karabiberi karıştırın. Beş dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış lahana yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin.
Üzerine çok az su ekleyip 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
12 KİŞİLİK
Mısır gevrekli çikolata
Mısır gevreği ve cevizi robotta çekin. Üzerine tahini döküp karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevrekli cevizli karışıma çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir kaşıkla yağlı kağıt üzerine gelişigüzel parçalar halinde dizip dondurduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Baston galeta
Mayayı ılık sütte beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, 20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın. Elinizi suya ya da yumurta akına bulayarak her tarafına sürün. Üzerine ay çekirdeği ve susam serpin, yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın.
200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.