Sebzeli hindi güveç
MALZEMELER
Muhallebili ayva tatlısı
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini yuvalarından çıkarıp tencereye dizin. Ortalarına ikişer çorba kaşığı şeker koyup kısık ateşte pişirin ve servis tabağına alın. İki bardak sütü, üçer çorba kaşığı nişasta ve şekerle karıştırıp ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve iki parmak derinliğindeki bir tabağa dökün. Donunca dilim dilim kesip ayvaların üstüne koyun. Gülsuyu ve pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER
Sosisli makarna
Makarnayı, tuzlu suda 14 dakika kaynatın. Bir tavada tereyağını eritin, doğranmış sosis, salça ve baharatları koyarak üç dakika soteleyin. Küp şeklinde doğranmış kabakları da içine koyup üzerine bir çay bardağı su ekleyin ve beş dakika pişirin. Sivri biberi ve haşlanıp süzülmüş makarnayı da üzerine koyup karıştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.