ÖMER KARAHAN

Yemek terörü!

Yemek sektörünün bazı isimleri ve mekanları, yaptığı tuzlama hareketiyle tüm dünyanın tanıdığı Nusret'ten ve CZN Burak'tan aldıkları ilhamla, sırf dikkat çekmek için sosyal medyada akıl almaz videolar paylaşmaya başladı. Sırf popülerlik uğruna işin suyunun çıkarıldığı bu şovlara yemek terörü desek yanlış olmaz. Hem de ne terör...

Eminim son günlerde sizler de tuhaf pişirme ve pazarlama teknikleriyle sunulan yemeklerle karşılaşıyorsunuzdur. 'Yüksek gastronomi örneği olan başyapıtlarınızın' hangi birini saysam bilemiyorum... Fırında karpuz yatağında ahtapot mu desem, çikolatalı çiğ köfte mi, pilav üstü menemen mi, ketçaplı etli sarma mı, pul biberli baklava mı, karidesli çay mı, kuru fasulyeli hamburger mi, chedarlı mantı mı?

Bir mekanda garson müşterilere zorla şirden (şırdan) yedirmeye çalışıyor.
BU GÖSTERİLERE GEREK YOK
Bu sunum ve yeni lezzet konusunda sınır tanımayan yemeklere, işletme çalışanlarının, yemek yiyenlere yönelik sevimsiz müdahaleleri de eklendi. Mesela ciğerci, yemek yiyen müşterisinin yanına gidip "Dişin varken, canın sağken, malın varken, ye babo ye, cız yap cız, very good, oh my god" cümlesini garip ses tonu ile tekrarlatıyor. Başka yerde şirdenci (şırdancı), müşterilerin ağzına zorla şirden sokuyor.

Ciğerli tedavi
Başka bir yerde ciğerciye iki silahlı adam soyguna geliyor, sonra ciğer alıp gidiyor. 'Darth Vader' kostümlüyle cağ kebabı kesen ustadan tutun da, doktor kıyafeti ile eline aldığı ciğer şişlerini araba çarpan adama koklatıp ayağa kaldıran ustaya kadar neler gördü bu gözler neler... Halay çektirerek yemek yedirenlere, müşterilerine hakaret ederek servis yapanlara hiç girmeyeyim...

Ütü suyunda kahve
Yahu bu şaklabanlıklara hiç gerek yok. Hizmetiniz güzelse, insanlar sizi birbirlerine tavsiye ediyorsa, bundan güzel reklam olabilir mi? Ne gerek var bunlara? İşin acı tarafı, bu insanlar düştükleri komik durumun farkında olmadan bunları sırf reklam olabilmek adına paylaşıyorlar. Bu saçmalıkları görüp popüler olmak isteyen yurdum insanı da, küreğin içinde pişirdiği köfteye ekmek banıp ütünün içinde kaynattığı su ile kahve yudumlama peşine düşüyor. Sanatçı Fedon bile yemek masasında tabaktaki tuzun üzerine kolonya döküp çatalda sucuk kızartıyor! Bu teröre çanak tutanlar, dünyanın en köklü mutfaklarından biri olan Türk mutfağını yozlaştırdıklarının farkında değiller... Bu kötülüğü yapmayın ne olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.