PROF. DR. MEHMET ÖZ

Yaban mersini çok faydalı

Çok yaygın tüketilmeyen bir meyve olan yaban mersini, kanser ve kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltıyor. Parlak kırmızı rengi ise içeriğindeki kanserle savaşan flanovoid'lerin kanıtı oluyor.
Kuru ya da taze yiyin
* Yaban mersini; HDL yani iyi kolesterol seviyenizi artırır ve aynı zamanda kalbinizi tehdit eden iltihaplanmayı da azaltır. Bu nedenle yaban mersinini yılın her döneminde bol bol tüketebilirbiniz.
* Kuru yaban mersinlerini yulaf ezmesiyle karıştırıp lezzetli bir kahvaltı elde edebilirsiniz. Tazelerini de salataların üzerine koyup yiyebilirsiniz. Aynı zamanda bu sevimli kırmızı meyvenin suyunu da içebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.